11. 6. 2012.

Webinar o primjeni multimedijskih sadržaja u nastavi

CARNet vas poziva na webinar „Primjena multimedijskih sadržaja u nastavi“ autora Darka Rakića koji će se održati u utorak, 12. lipnja 2012. u 10 sati na adresi http://acp.carnet.hr/cuc.  Sadržaj webinara će opisati izradu multimedijskih sadržaja (audio emisija, video skečeva, video spotova) pomoću alata za izradu multimedije (Glogster, Zoondle, Audacity, Movie Maker), dok će na primjerima dobre prakse biti prikazana primjena multimedijskih sadržaja u nastavi.

Voditelj webinara, Darko Rakić, učitelj je informatike u Osnovnoj školi Popovača, koji se intenzivno bavi multimedijom i njezinom primjenom u nastavi te održava ciklus webinara na temu fotografije.

Webinar je organiziran kao prateće događanje u sklopu natjecanja Webfestival 2012 (http://webfestival.carnet.hr), koji se ove godine bavi temom multimedijskog učenja i izrade obrazovnih multimedijskih sadržaja  od video materijala do screencastova, podcastova i animacija. Prijave za natjecanje traju do 30. rujna, a zainteresirani se mogu prijaviti na adresi http://webfestival.carnet.hr/2012/prijavnica i osvojiti vrijedne nagrade.

Webinar će se održati uz pomoć kolaboracijskog alata Adobe Connect Pro (http://www.carnet.hr/acp),  a sudionicima za sudjelovanje nije potrebna nikakva dodatna oprema ili softver osim računala spojenog na Internet i ispravnih zvučnika.

Sudjelovanje u webinaru slobodno je svima zainteresiranima putem adrese http://acp.carnet.hr/cuc. Važno je napomenuti da je za ulazak u virtualnu sobu potrebno odabrati opciju ‘Gost’ i upisati svoje ime. Za nesmetano sudjelovanje na webinaru preporučujemo korištenje Internet Explorer ili Firefox Mozilla preglednika.

3 komentara

 1. Ja
  Komentirao u 12/10/2012 @ 10:30

  Lijep pozdrav, pokušala sam ući u vaš sustav http://acp.carnet.hr/cuc kao gost kako bih pogledala webinar, ali nisam uspjela. Stalno je pisalo da niste još počeli sa radom (napisali ste: “…sudionicima za sudjelovanje nije potrebna nikakva dodatna oprema ili softver osim računala spojenog na Internet i ispravnih zvučnika” stoga nisam skidala nikakav program). Trebam li instalirati Adobe Connect Pro kako bih u buduće mogla gledati ovakve seminare i kako doći do njega? Hvala!

 2. reggie
  Komentirao u 22/10/2012 @ 13:35

  Za koristenje Adobe Connect Pro Vam je potreban samo web preglednik s instaliranim flash plug-inom (ako mozete gledati filmove na YouTube bez problema mozete pratiti i seminare na Adobe connect sustavu).

  Vjerojatno ste se spojili na seminar van vremena dogadjanja, kada navedena soba nije bila aktivna.

 3. Ja
  Komentirao u 3/11/2012 @ 17:49

  Pokušala sam se spojiti 5-10 min prije navedenog vremena početka radionice i nije me spojilo, pokušat ću opet sljedeći put kada budete imali opet ovakve zanimljive radionice, lijep pozdrav.

Komentiraj

 • U komentaru možete koristiti sljedeće tagove: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <code> <em> <i> <strike> <strong>
 • Važno: svi komentari moraju prije prikaza biti odobreni. Budite strpljivi :)